Европейският парламент прие през април регламента за начина на функциониране на

...
Европейският парламент прие през април регламента за начина на функциониране на
Коментари Харесай

Специален фонд ще спасява европейците от безработица

Европейският парламент одобри през април регламента за метода на действие на Фонда за пригаждане към глобализацията за 2021-2027 година В договарянията със Съвета депутатите договориха промени, които би трябвало да създадат фонда по-полезен за повече хора, които имат потребност от поддръжка. 

Фондът ще може да бъде употребен, когато от дадена компания бъдат освободени 200 или повече служащи (до момента прагът беше 500 освободени работници). Хората ще могат да аплайват за еднократна инвестиция от 22 000 евро за пускане на бизнес, а тези,  които вземат участие в курс за образование или си търсят работа, ще могат да разчитат на помощ за гледане на деца. 

„ Фондът ще има основна роля за подкрепяне на освободени служащи в тези сложни времена. Сега той е по-подготвен да ни помогне да се надигнем пред бъдещите провокации и той ще покрива всевъзможни типове уволнения вследствие на преструктуриране “, съобщи докладчикът на Парламента Вилия Блинкевичиюте (С&Д, Литва).

Създаден през 2006 година, Европейският фонд за пригаждане към глобализацията се употребява при зародила потребност за съфинансиране на планове, които оказват помощ на освободени чиновници да си намерят нова работа или да стартират собствен бизнес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР